Plugg.

Det är ganska lugnt nu med lektioner men istället väldigt mycket stress inför tentan som är på fredag. Jag försöker plugga på så gott jag kan men känner att jag egentligen inte har så bra studieteknik ännu. Jag har ju antecknat bra och så, men det här med att läsa på så himla mycket saker och egentligen veta lite om allt och hur de fungerar i samspel med varandra. Allt inom naturvetenskap. Fotosyntes, växter, djur, havet, jordsorter, celler, kretslopp osv osv. Det blir mycket och svårt att sära på allt och egentligen veta i vilken ände man ska börja i. Men jag har gjort det nu, alltså börjat i en ände och jag tror nog jag kommer igenom allt till fredag och förhoppningsvis har förstått allt tillräckligt bra för att klara tentan. Så, tills fredag har jag egentligen inte mycket till liv. Längtar tills det är över, då börjar det igen. Har så mycket bra planer efter det!
 
Men emellan lektioner eller massa plugg försöker jag i alla fall ta mig ut på promenader och bara andas. Man behöver sånt emellan stress och plugg. Börjar bli så himla fint ute nu. Längtar tills det blir ännu finare med alla höstfärger, då ska jag och Jenny ut och fota.
Allmänt | | En kommentar |

Vinterland.

Denna vecka har varit väldigt intensiv trots att vi mest haft lektioner på eftermiddagarna. Men förmiddagarna har fått spenderas till att plugga. I onsdags fick jag dock tid till annat när jag träffade Ronja för att ta med henne på ett informationsmöte om Synergy (hojta till om ni är intresserade av ett möte, alla är välkomna!). Alltid lika roligt med sådana möten då jag får veta mer om produkterna och så roligt när andra blir lika intresserade! I torsdag hade vi också en heldag ute i skogen som ni ser på fotona ovan. Vi åkte till Karslund, Latorp och Ånnaboda. Vi fick där veta mer om jordtyper, växter, träd osv. Väldigt lärorikt men eftersom min förkylning fortfarande inte blivit bättre så tog det lite på krafterna att vara ute så mycket, speciellt när vädret inte var det bästa i början. Men vi avslutade i alla fall det hela med sol! 
 
I fredags hade vi ännu en bildlektion, denna gång var det dags för oss att med olika material och lera att skapa ett vinterland. Tycker det blev himla fint, som ni ser ovan!! I fredags åkte jag och Jimmy till Ikea för att köpa på oss lite saker till lägenheten och kom hem med en ny tv-möbel. Dock har vi inte hunnit få upp den än, men snart så. Igår hann jag också träffa Angelica en stund då hon var tillbaka i Örebro över helgen. Vi lagade god mat, snackade skit och pratade om allt som hänt sen sist vi sågs. Nu framåt blir det fortsatt plugg, men mest bara till tentan och sen längtar jag bara till Oktober. Har så mycket bra att se fram emot då, Linnea kommer hem, min praktik börjar, stort möte med Synergy (föreläsningar etc, så kul!), hälsa på Angelica, Halloween och mitt i allt firar jag och Jimmy 1 år!! fint.
Allmänt | | Kommentera |

Ut i naturen.

 
Nu har jag gått cirka två veckor och det har varit rätt intensiva dagar. Det är ju en hel del skillnad från förra året men å andra sidan är ju detta andra året. Trots det har det varit en hel del roliga lektioner. Vi har som uppgift att plocka in gråsuggor och se vad dem äter, det gjorde jag och Jimmy i söndags så snart har vi haft dem hos oss i en vecka. Tyckte inte om den uppgiften i början eftersom gråsuggor inte är de mysigaste djuren, men nu känns det okej. Vi har också varit ute på vandring vid Markaspåret för att titta på växter, träd och liknande. Har inte tidigare sett på naturen på det här sättet eller ens varit intresserad av trädsorter, växter, blommor och liknande. Men det är himla kul att kunna gå ut i skogen och veta exakt vilket sorts träd det är eller jord eller växt och att ha med sig det i framtiden när man kommer jobba i förskolan. Fatta vad barnen kommer bli imponerade, haha! Förutom det har vi även haft två bildlektioner där vi dels målade foton med olika horisonter och liknande men även en där vi skulle göra en abc-bok, det vill säga en bok med alla bokstäver där vi målar dem med olika tekniker. Allt från akvarell, till oljekritor och vattenfärg. Så kul!
 
Annars händer inte så mycket, det mesta av tiden går till skolan eller att plugga. Det är snart dags för tenta så just allt plugg vi har blir extra viktigt att göra. Men har hunnit med att gymma några gånger, både själv och med Jonna. Förra veckan tog jag även en fika med Jenny och i lördags gick jag och Jimmy på bio. Så mysigt! Vi såg No Escape, väldigt bra film! Nu i helgen blir det mest att försöka plugga och ta det lugnt. Med en förkylning i kroppen och en skola som i princip vägrar att man är sjuk mer än en dag, så blir det extra viktigt att försöka hålla sig frisk. Har köpt på mig produkten Mistify från Synergy som är jättebra för immunförsvaret så hoppas på att det här blir enda gången jag är förkyld denna höst. Har ju hört bra om den produkten!
Allmänt | | Kommentera |
Upp