Snö.

Förra veckan började det snöa och trots att jag inte är så förtjust i vintern så är det ju så himla fint och mysigt när snön äntligen kommer. Speciellt nu när det varit så grått och trist efter alla fina höstfärger försvunnit. Fick dessa fina foton förra veckan. Till och med våra tråkiga container-liknande lägenheter är fina när det är snö ute. Nu börjar det dock bli lite varmare ute och snön smälter. Men hoppas på snö vid jul igen och gärna när det är julmarknad i Wadköping! mys.
Allmänt | | Kommentera |

En helg i Linköping.

Har varit ute och rest en hel del nu. Denna helg blev det till Linköping för att hälsa på Angelica som flyttade dit i år, i och med studier. Hade en himla mysig helg där som vi spenderade med en hel del shoppande, drack en massa te och prata i flera timmar. Både Angelica och hennes sambo Josefine är veganer så fick lära mig en hel del om vad man kan äta och hur jag skulle kunna ändra mina matvanor. Just nu har vi en kurs på universitetet som handlar om hållbar utveckling så det kändes ganska passande att då även fundera på ens matvanor.
 
Varför äter man egentligen det man gör och vilka effekter har våra matvanor egentligen? För naturen och djuren? Tycker detta är så himla intressant och jag kan tycka att även om man inte vill bli vegetarian eller vegan så är små förändringar bra. Som att ha en vegetarisk dag i veckan eller att byta ut vissa saker till andra bättre alternativ. Och även om man som individ inte kan påverka hela världen eller samhället så är det ändå en bra start. Det är ju också så himla viktigt att vara medveten om hur vi påverkar jorden och att vi har ett ansvar. Bara det att oljan är beräknad att försvinna 2030 (tänk vilken stor roll olja ändå har i vårt samhälle) eller att skogen försvinner allt mer och att sjöar och hav börjar bli urfiskade. Listan kan bli lång. Jag vet att man som individ inte kan göra allt och ibland känns det så himla hopplöst. Men man får tänka att det lilla man kan göra, kan smitta av sig till andra och kanske göra en liten påverkan. Det handlar nog i helhet om vad du vill ha på ditt samvete och vad du kan ändra.
 
Förutom att vi diskuterade hållbar utveckling och sånt där viktigt, så pratade vi om en hel del annat. Vi tog oss även ut på lördagskvällen för en drink på en bar i staden och på söndagen avslutade vi med lite rundvandring i staden. Jag fick bland annat se kyrkan och mer av staden. Vi avslutade med vegetarisk tacos innan jag åkte hem. Den resan hem blev ju inte heller som jag tänkt. Men efter en gråtattack på Norrköpings station så tog jag mig hem med tåg och fick se både lite av Eskilstunas och Arbogas station. Jag fick en tre timmar längre resa än tänkt och blev några hundralappar fattigare, men jag kom ju hem och det är huvudsaken. Allt som allt hade jag en himla mysig helg i Linköping med Angelica. Nu ser jag fram emot nästa gång vi ses! Så tråkigt när några av mina vänner inte längre bor så nära, men vid jul kommer ju både Angelica och Linnea hem och det ser jag fram emot!
Allmänt | | Kommentera |

En helg i Göteborg.

Förra veckan bestod mest av plugg och skola. En del kreativt som ett stort collage vi gjorde i skolan som skulle föreställa London. Det blev ju så fint! Sedan har vi haft som uppgift hemma att utveckla vår ritteknik och jag valde att bli bättre på att rita katter. Man såg ju en förbättring, men om jag ska måla fina katter behövs det nog mer träning, haha. Fast tanken med uppgiften var nog mer att se och förstå att träning ger färdighet.
 
På lördagen tog jag och Jonna våra väskor och åkte till fina Göteborg. Det var nämligen dags för Emmas överraskningsfest som Linnea och vi andra planerat ett tag i hemlighet. Vi kom dit vid fyra ungefär och Emma hade blivit lurad iväg på stan av några Göteborgs-vänner till henne. Under eftermiddagen kom resten av gänget som skulle fira Emma och vi förberedde hela hennes lägenhet med massa girlanger, mat och annat gott. Sedan kom Emma hem på kvällen och vi överraskade henne. Så roligt! Dagen efter hängde jag, Jonna, Emma och Linnea hela dagen med att äta pizza, kolla på film och skratta en massa. Så himla mysigt!! Så har haft en himla fin helg i Göteborg med fina vänner.
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp