Mitt mål.

Sen början av Juni startade jag ett projekt kan man kalla det, eller ett mål som jag ska nå. Det handlar helt enkelt om att jag en dag insåg eller har väl egentligen tänkt på det väldigt länge men bortsett från det eftersom jag haft så mycket annat runt mig. Men det var väl mer så att jag en dag kände att nu får det vara nog, det behövs förändring. Jag hade skapat mig dåliga vanor, både matvanor men även vanor när det kom till den uteslutande träningen och psykiskt mådde jag inte särskild bra där mot slutet. Så jag, Linnea och Jonna bestämde oss för att nu är det dags för förändring. Vi började alla med produkter från Synergy som Linnea och hennes mamma jobba med. De produkter vi börjat med heter SLMsmart (eller slim som det även kallas) och E9. Slim är en slags måltidsersättning som man blandar med vatten + annat för smak, till exempel bär (hallon blir supergott) och så äter man det två gånger om dagen + en måltid till där man får välja vad man vill äta. Emellan detta brukar jag ta mellis, det kan vara allt från yoghurt till bara frukt, beror helt på hur hungrig jag är. E9 är som en slags energidryck men med bättre saker i, dvs nyttigare. Så den har jag bytt ut kaffet mot och numera dricker jag knappt aldrig kaffe. Upptäckte i och med mina dåliga matvanor att jag även drack kaffe alldeles för mycket och fick ofta ont i magen av det. Nu dricker jag E9 två gånger om dagen och har samma energi som med kaffe men en mage som mår bättre!
När jag startade detta så tänkte jag att det inte skulle hända något på åtminstone en månad. Men redan första veckan började jag märka att jag dels mådde bättre i magen, hade mer energi och kände mig gladare. Efter 10 dagar både vägde jag och mätte mig. Då hade jag gått ner 4 kg och minskat någonstans runt 6 cm på midjan! Nu har jag hållit på med detta i cirka två månader och trots att jag tog ett uppehåll i en vecka då jag åkte till Grekland (ville ju inte missa all inclusive maten haha) och att jag därmed stod ganska still på vågen, så har det ändå blivit skillnad. Kan ju även erkänna att de gånger jag har haft mens har ju inte godissuget gått att stoppa lika lätt och jag har även ätit sämre måltider från och till. Men försöker hålla mina veckor hyfsat nyttiga och är godissuget allt för starkt väljer jag bara bättre alternativ, till exempel mörk choklad. Har upptäckt hur himla goda sorter det faktiskt finns! Och ett plus där är ju att jag aldrig får så ont i magen som jag kan få av lösgodis när jag äter det. Så bra!!
Vägde mig för cirka en och en halv vecka sedan och då hade det blivit skillnad på vågen igen, två kilo minus. Nu väntar jag till fredag då det blir att mäta mig och väga mig igen hos Linnea och se hur mycket skillnad det blivit. Har fotat före - efter bilder där man ser skillnad, så häftigt att se så stor skillnad på ändå så pass korta tid (här kan ni se en bra bild, förutom att jag ser så arg ut haha). Har en bit kvar till mitt mål, men det målet ligger mest på vikten. Har haft små mål på vägen, som att komma i en viss klänning igen eller mina byxor på jobbet och dem har jag hitills klarat. Så vikten är inte långt kvar innan även den är där den ska vara! Hur som är jag så himla nöjd, för mina matvanor har jag fixat till mycket bättre, magontet är borta, jag känner mig bekväm i mina kläder igen, jag är gladare och jag har fått tillbaka energin som försvann. Happy happy! Fortsättningsvis kommer jag avta med bara en slim om dagen tills jag slutar med det, men kommer fortsätta med bra matvanor och träning. Har planer på gymkort osv!
Frida | | 2 kommentarer |

Bowling och fika.

 
Sen jag kom hem från Grekland har mina dagar bestått av mycket jobb. I veckorna jobbar jag och bor mest hos mamma vilket är en kombination av att tycka det är kul med jobb och att ha något att göra på dagarna och en saknad efter lägenheten och Jimmy. Men det går, dagarna går hyfsat fort och när man minst anar det är helgen där och då åker jag tillbaka till lägenheten. Förra helgen träffade vi Bella och Pontus för att bowla, turista lite i Örebro det vill säga att fotografera oss vid konstverken på Open Art och avsluta med middag på O´learys. Himla mysigt!
 
I veckan åkte jag och mamma en tur till mormor för en fika och jag hann även med en tur till Jenny för att äta kycklingsallad och prata i flera timmar. Det är alltid behövligt, man får prata av sig om allt och ingenting och peppa varandra så åker jag alltid därifrån med ny energi och pepp! Bästa. Denna helg har jag och Jimmy hunnit med en fika på bästa caféet i Örebro, Reiduns café och nu lördag till söndag har vi Jimmys syster Wilma på besök. Vi har bowlat och har planer på taco-kväll. mys.
Allmänt | | Kommentera |

Grekland.

Nu har både midsommar gått förbi och någon vecka av jobb på maxi. Midsommar var fint och relativt lugnt. Vi spenderade den i pappas lägenhet, vi drack, åt pizza och lyssnade på musik. Dagarna på maxi har också gått fint, känns skönt att vara tillbaka vid frysen och jobba på. Trivs ju så himla bra på den avdelningen!
 
 
Förra onsdagen blev det dock uppehåll från jobbet då jag, pappa, Karina och Dennis åkte till Grekland. Var så himla, himla fin resa. Har alltid velat besöka Grekland och jag blev inte alls besviken. Trots att jag kanske hade räknat med vita hus överallt med blåa knutar så var det fantastiskt fint där ändå. Spenderade dagarna med att bada i havet (det bästa med hela resan!), utforska omgivningen så som att gå till en kyrkogård en bit bort som hade fin utsikt då den låg högt upp på ett berg, åka till en sjö en bit bort som man kunde åka trampbåt över och se ankor, gå runt i den lilla byn vi var i och kolla in alla mysiga affärer och äta på ännu mysigare restauranger. En restaurang som vi åt på var inlindad i träd, så man åt liksom under träden som var fulla med små fina lampor, det var riktigt mysigt att sitta där på kvällen när lamporna lös. Jag spenderade också dagarna med att bada vid poolen, äta massa god all inclusive mat och läsa böcker. Läste ut två riktigt bra böcker, den av Lena Dunham (Not that kind of girl) och Sandra Beijers bok (det handlar om dig) och började på att läsa Amy Poehlers bok, Yes Please.
Det var så himla fin resa och så väldigt välbehövligt i all stress och allt jobbigt som jag haft runt mig nu ett tag. Trots att det var helt fantastiskt att leva Kreta-livet och bara vara, slippa alla måsten, slippa planera varje dag och bara vara, så saknade jag ju alla här. Jag saknade Jimmy mest. Så nu är jag tillbaka och även om jag önskar att Kreta-livet vore här så känns det så himla fint att vara tillbaka hemma hos Jimmy. Trots att jag nu även lyckades dra med mig sjukdom och legat med feber inatt och är helt slut nu. Men då är det fint att vara i sällskap av Jimmy och göra i princip ingenting mer än att titta på Parks and Recreation och kramas. Nu hoppas jag på att bli frisk snart och komma tillbaka till jobbet. Sen blir det fina arbetsdagar framåt i några veckor tills mitt sommarlov börjar på riktigt. Ska spendera dessa veckor med fina utflykter, Jimmy, familjen och vänner. Även om denna sommar är något lugnare än förra sommaren så är denna sommar så mycket finare och bättre för mig. Livet är bra fint!!
Allmänt | | Kommentera |
Upp