Mål för 2016.

Tanken med mina mål inför 2016 är att jag ska sträva efter dem. Allt kanske inte uppnås, men det är inte tanken med mina mål. Om jag strävar mot dem, så kommer mitt år bli toppen. 
 
1. Ta det lugnt - Jag har ju nämligen en tendens att så fort jag har tid över så planerar jag in hundra saker som jag sedan får avboka eller dra mig igenom fast jag egentligen inte orkar. Jag måste dels jobba på att finna mig i lugnet och våga vara ensam. Men också att man inte måste planera in allt hunda år innan.
 
Jag har läst lite i boken Drunkna inte i dina känslor, som är fantastisk. Är inte igenom den än men av det jag läst så älskar jag den. Det handlar om att man är en högkänslig person (HSP) eller Starskör som de säger i boken. Detta betyder att man kan reagera stark på omgiviningen i form av att man tar in andras känslor, detta kan göra en väldigt förvirrad då man ibland tolkar andras känslor som ens egna. Det sociala kan ibland bli för mycket vilket resulterar i att man kan bli deppig eller väldigt trött. Det blir ju ofta så mycket intryck och känslor när man är i sociala sammanhang som man måste proccessera. Det är lätt att man blir trött av det. Man reagerar också starkt på stress och hunger. Här finns det mer att läsa HSP.
 
Det jag lärt mig av den här boken och det jag läst om HSP är helt enkelt en förklaring på hur jag är och varför. Det är ofta jag tar in andra människors känslor och tror att de är mina. Jag blir ofta väldigt trött av sociala sammanhang även om jag älskar att vara runt människor och det är tydlig även det ett drag hos HSP. Det är ju därför jag ofta planerar in en massa för att jag älskar att hitta på saker och träffa människor. Men när mitt humör eller trötthet tar övertag, som kanske kommer från någon annat jag gjort dagen innan, så orkar jag inte med dagens planer. Men jag har samtidigt så svårt att vara ensam med mina tankar. Jag tänker ju ofta väldigt mycket och tolkar saker till värre än det kanske är. Vet inte om det också är ett drag eller min hjärna som spökar och det tar mig över till mål 2.
 
2. Tänk inte så mycket/ta inte allt på så stort allvar - Jag har en tendens att övertänka och bry mig för mycket, samt svårt att släppa. Jag vill 2016 sträva mot att släppa saker som tynger mig. Det vill säga, stå på mig och berätta när jag tycker någon behandlar mig fel/gör fel men sedan släppa det. Inte gå runt och tänka på saker som varit. Vill också med detta mål ta med att uppskatta livet. Uppskatta allt jag har och inte tänka så mycket på det man inte har, för sånt spelar ingen roll. Det som är av betydelse är det man har och de människor man har runt sig.
 
3. Vara mer kreativ - Detta gäller dels målandet, våga måla mer och lära mig olika tekniker bättre. Att vara kreativ är bra för själen och lugnande. Tror det behövs emellan allt plugg. Kanske skaffa en liten kamera och börja fota mer? Lära mig en ny hobby eller något annat kul? Vi får se!
 
4. Träna/sizelycklig - Alltså, jag ska ta upp träningen igen. Detta för att bli starkare i kroppen och orka med livet bättre. Än så länge har jag inte tappat det helt men jag vet att får jag in det i min vardag igen så kommer jag må bättre. För det är vad träning ska handla om för mig 2016, att må bra. Jag kommer inte träna för att gå ner i vikt eller bli smalare. jag kommer träna för att må bra, vara sund och orka mer. Jag kommer 2016 också bli bättre på att tycka om min kropp. Den har ändå fått stå ut av hat från och till, allt för länge. Nu är det sizelycklig som gäller. Har börjat följa massa bra instagram-konton som stödjer detta och nu för tiden är mitt instagram-flöde fullt av vackra kroppar i alla storlekar blandat med en massa kattbilder och annat fint. Sök bland annat på kobranhuggertill, fiaanderberg och hannahostebo samt #sizelycklig på instagram. Bästa peppen på instagram!
 
5. Resa - 2016 vill jag åka på åtminstone en utomlandsresa. Helst med Jimmy eller någon bra vän. Gärna London, Paris eller något varmt land. Sen vill jag åka på småresor i Sverige. Kommer ju garanterat hälsa på Angelica i Linköping fler gånger och har en resa till Stockholm med Jimmy i sommar planerad när vi ska se Muse. Kommer säkert bli fler resor, det ser jag fram emot!
 
Ja, så vill jag ju gärna att jag och Jimmy får flytta till en större lägenhet hyfsat centralt i Örebro med balkong, badkar och ett riktigt kök (håller tummarna för detta) och att plugget går bra för oss båda. Förutom dessa mål så vill jag ha ett fint år, utan några för stora bråk och ingen som dör. Vill ha glädje, kärlek och fina minnen i mitt liv och i mina nära och käras liv. Då kommer jag vara nöjd med 2016.
Allmänt | | Kommentera |

2015.

Min sammanfattning av detta år kommer inte bli lika detaljerad som tidigare år, jag har inte haft tid för det och känner inte att det är lika viktigt i år. Jag kommer istället försöka sammanfatta det kort med de bästa händelserna och finaste fotona från i år, so here we go.
 
Året började fint med en flytt till en liten tvåa tillsammans med Jimmy och det är nog det absolut finaste det här året. Det var kämpigt och ibland är det fortfarande kämpigt att bo i en så liten lägenhet. Men jag är så himla glad att vi klarat av det, snart har vi ju bott här i ett år. Men det är klart vi önskar oss något större snart och vi har planer på det i framtiden. Men än så länge bor vi kvar i vår lilla mysiga tvåa!
 
Under första kvartalet bestod det av mycket plugg, en hel del arbete på maxi som gick över till ännu en sommar där. Året har bestått av småresor lite hit och dit, en del till Karlstad hos Bella, en resa till Göteborg och till Linköping hos Angelica. Det har också varit två utomlandsresor, en fin resa till Grekland med pappa, Dennis och Karina. Den andra resan var till Helsingfors med Jimmy. Den finaste resan detta år! 
 
Året har också bestått av mycket fikor/luncher/middagar med fina vänner och familj, det som jag tycker mest om! Det har varit en del fester här och där, en inflyttningsfest för mig och Jimmy, några födelsedagsfester, en annan inflyttningsfest hos Bella, en midsommar och andra utgångar med fina vänner. I år firade jag och Jimmy även 1 år tillsammans vilket är det bästa firandet detta år, även om jag älskar att fylla år också. haha! 
 
Jag hann med att tatuera mig igen i år, en svala som jag är så nöjd med. Jag tog många promenader under våren/sommaren och utforskade området vi bor i. Det resulterade i fina bilder eftersom området här runt omkring har en fantastiskt fin miljö. Hösten bestod av en praktik på en förskola i Örebro där jag trivdes så bra! Skolan under hösten/vintern har också varit intensiv men väldigt krativ och det har varit så kul. Har ju insett att jag faktiskt kan måla och rita. Huvudsaken är att man tycker det är kul, inte att man behöver vara bäst på det. 
 
Slutade detta år med en så himla mysig julafton. Den bästa på länge. Firade först hos mormor med släkten och avslutade hemma med Jimmy. Så bra! Nyår kommer firas med Jimmy och Amanda. Lugnt men fint ändå och det känns ändå som ett bra avslut på det här året. För trots att det bestått av en del resor så har det varit ett lugnt och fint år.
Allmänt | | Kommentera |

Tentatider och julbord.

Förra veckan var ännu en hektisk vecka. Har ju varit så ett tag nu, men nu är jullovet här och man kan få vila upp sig. Förra söndagen satt jag, Jimmy och Amanda hemma hos oss och tenta-plugga. Vi tog också paus för att äta pizza samt fira advent med jumust och skumtomtar. På tisdagen dagen innan tentan satt jag med några fler från klassen för att tenta-plugga ännu mer. Efter alla tentor vi haft så lär man sig hur man bäst pluggar och jag har insett att jag inte bara kan plugga själv. Att plugga tillsammans med andra och diskutera är ju faktiskt väldigt hjälpsamt. På onsdagen efter tentan firade vi med fika på Hälls i Örebro och direkt dagen efter var det dags för lektioner igen. Ingen vila innan jullovet alltså.
 
I fredags blev det i alla fall lite tid att slappna av. Jag och Ronja hade nämligen planerat en utekväll. Först gjorde vi tacos och pratade om allt som hänt sen sist vi sågs. Det blir inte att vi ses lika ofta nu när vi båda har väldigt mycket i veckorna samt att vi bor en bit ifrån varandra. Det är ju inte som förr när vi bodde cirka en kvart ifrån varandra. Efter det drog vi ut på stan i några timmar och avslutade med McDonald’s som vi ofta gjorde förr. Mys!
 
 
I lördags var det dags för det årliga julbordet med pappa, Karina, Dennis och Jimmy. Vi gick även detta år till Svampen och det är ju så fint där med utsikten och allt. Himla god mat också! Man äter så man knappt kan gå sen, haha. I söndags tog jag och Jimmy en lugn dag efter att haft fullt upp hela veckan, det behövs såna dagar ibland också. Resten av denna vecka har bestått av lektioner och julklappsshopping. Men nu är i alla fall alla julklappar för detta år klara. Idag hade vi sista dagen i skolan innan jullovet och lovet kommer spenderas med att måla en barnbok om rymden och plugga till nästa tenta, yey. Men ska även få in att träffa vänner, fira jul och nyår och bara ta det lugnt. Behövs ny energi till nästa år!
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp