Om tvivel och att hitta rätt.

 
Har ju som sagt haft min praktik på en förskola i Hallsberg de senaste tre veckorna och det har varit så himla roligt. Kanske hade jag tur som hamnat på en så bra förskola. För även om jag varit ganska så säker på vad jag vill med mitt liv och att det här är en linje för mig, så har ju alltid tvivlet funnits där. Fast det tvivlet finns ju alltid, i allt jag gör. Tänk om jag ångrar mig? Tänk om jag inser att detta inte är något för mig efter 1,5 år och jag står där med skulder? Tänk om det finns något bättre där ute, något jag missar?Tänk om, tänk om, tänk om...
 
Men trots det så känns detta rätt. Jag vågar lita på min magkänsla och den lilla erfarenheten från förskolan. För det handlar inte bara om tvivel, det handlar om en prestationsångest som jag alltid haft, samma sak där, i allt jag gör. Jag tror aldrig tillräckligt på mig själv innan jag kommer till en punkt där jag själv ser vad jag gör eller får beröm. Men det är något jag jobbar med, att våga lita på att jag är bra, duktig och faktiskt kan. Samt att jag alltid kan utvecklas och bli bättre, det är viktigt att man tänker så tycker jag. 
 
Så vad jag förstått efter dessa veckor är att detta nog är något för mig. För det känns inte som något jag varit med om förut, inget jobb eller plats är samma sak. Jag känner den där känslan av att hitta rätt och att det här är ett jobb där jag kommer få och ge, samt kunna hjälpa till. Vem vet om jag kommer jobba med detta i fem år eller tjugofem. Men jag vet att vad jag vill göra nu, är att jobba med detta i framtiden och att jag kommit fram till det gör mig så himla glad.
Texter | |
Upp