En lista om 2014.

Beskriv året med tre ord.
Roligt, nytt, utmanande.
 
Vilka ser du som de största händelserna under året?
Jobbet på Maxi var en himla stor och rolig upplevelse, Håkan på Ullevi, att skaffa en egen lägenhet och att bli kär!
 
 
Har du blivit bättre på något?
Att våga och inse att jag kan mer än jag tror, tro mer på mig själv.
 
Gjorde du något du aldrig gjort förut?
Har gjort många nya saker, vissa bra och vissa mindre bra.
 
Vad var extra dåligt med året?
Tycker inte om att se saker som dåliga för då känns det som saker man bör ångra. Jag tycker inte man ska ångra utan istället lära av erfarenheter, bra som mindre bra, och använda sig av dem för att göra bättre val i framtiden.
 
Vad var extra bra?
Att jag träffade Jimmy. Alla fina vänner jag har runt mig och alla äventyr vi haft.
 
Vad lyssnade du på?
Mycket Håkan och annan svensk musik. Annars mycket brittisk pop och liknande.
 
 
Vad skrattade du åt?
Har aldrig svårt för ett skratt och en väldigt torr humor så har ju skrattat en hel del.
 
Vad grät du till? 
Har gråtit mer i år än förut, mest över absurda saker eller viktigare saker som människor som sårat. Men jag tycker nog det är bra att gråta, få ur sig alla känslor för att sen släppa det.
 
Lärde du känna några nya människor? 
Ja en hel del, en del blev viktigare än andra. Men alla var betydelsefulla i sina stunder.
 
Och så slutligen; dina planer inför 2015?
Kommer fortsätta plugga och klara allt. Kommer försöka få tag i ett extra jobb under våren och förhoppningsvis ett jobb till sommaren. I februari flyttar jag och Jimmy ihop och det kommer bli fantastiskt om än trångt då lägenheten är så liten, men det kommer ju bli så mysigt! Sen åker jag utomlands med familjen i Juni och som jag längtar efter då jag inte ha varit utomlands på två år!! Har en liten dröm om att skaffa en katt om tid och pengar finns, men vi får se. Annars är mina planer att ta vara på mig själv något bättre, fortsätta se livet  från den positiva sidan, umgås mycket med dem jag tycker om och njuta av livet!
 
Allmänt | | Kommentera |

2014.

Som vana genom åren jag haft denna blogg, så kör jag en sammanfattning av året. Mest för att det är kul att titta tillbaka och se vad som hänt under året, vissa delar glömmer man bort och ibland känns det som det gått så fort och man inte hunnit med någonting, sen när man kollar tilbaka har man ju faktiskt hunnit med en hel del. Hur som helst, här kommer min sammanfattning av 2014.
 
 
Januari - Mars
 
Jag hade i December förra året precis kommit hem från Oslo. Jag var alltså arbetslös till största delen av de här månaderna tills jag i Mars lyckades få en praktik på Ica Maxi i Kumla via arbetsförmedlingen. Livet blev så himla mycket lättare efter det och jag stormtrivdes där. Trots arbetslösheten trivdes jag att vara tillbaka i Sverige, jag fördrev tiden med att umgås med vänner, dansa och dricka öl, fika och sådant. Då kändes livet något lättare. Det var också i Mars som jag och Linn spontant bokade biljetter till Håkan, vilket var något av det bästa vi gjort!
 
 
April - Juni
 
Den här perioden fortsatte jag jobba på Maxi och det gick bara bättre och bättre tills jag i början av sommaren fick sommarjobb där och fortsatte jobba där till Augusti. Under den här perioden hann jag åka en tur till Karlstad och hälsa på Bella, fira valborg, fira min egna födelsedag med ett gäng härliga människor, ta några öl på uteserveringar här och där, lite picknick-häng i stadsparken med Linn och bara njuta av att våren äntligen kommit. Hade också en fantastisk midsommar och i juni såg jag och Linn Håkan i Göteborg som vi längtat efter hela våren och det var mer än fantastiskt! 
 
 
Juli - September
 
Juli och Augusti bestod av mycket jobb men jag försökte göra det bästa av det och få in spontaniteter, fikor, någon öl här och där, några turer till Göteborg med Linn och andra roligheter mellan allt jobb. Jag kom inte in på linjen jag sökt på universitet men kom istället in på mitt andra val och jag hamnade då i ett val om jag skulle pröva det. Tillslut bestämde jag mig för att gå och utbilda mig till förskollärare, I slutet av Augusti flyttade jag och Linn in i en lägenhet i närheten av universitetet och strax efter började utbildningen och nollningen. Jag var himla nöjd och glad över mitt val och hade så himla roligt under nollningen! 
 
 
Oktober - December
 
Det var nu som nollningen tog slut och man själv var helt slut av allt festande och roligheter. Nu började plugget på riktigt och strax på hade vi vår första praktik. Det var ungefär då jag förstod att detta är en perfekt linje för mig att gå och jag trivdes himla bra på min praktikplats. Hösten kom och jag försökte fota den så mycket jag kunde. Jag och Jimmy umgicks mer och mer tills vi i Oktober bestämde att det blev vi två och det är det absolut finaste och bästa som hänt det här året! 
 
 
Sammanfattning:
 
Jag tycker i helhet att detta år varit himla bra. Jag vet inte om jag tror på ödet, men jag tror på att man aldrig ska ångra något, för allt man varit med om har gjort att andra bra saker har hänt och allt det kanske aldrig hade hänt om inte allt det andra hänt. Vänner från förr har kommit tillbaka och vänskaper har för mig blivit ännu viktigare detta år, familjen också och jag har lärt mig mycket. Kommer börja året med fina människor runt mig och en bra förutsättning för nästa år. Jag kommer också börja året tillsammans med någon jag tycker så himla mycket om och det gör mig så lyckligt glad! Det enda jag önskar mig för 2015 är att jag får fortsätta ha de här bra människorna runt mig, för då kommer allt bli bra oavsett vad som händer!
Allmänt | | En kommentar |

Jag gjorde upp en eld för dig och nu brinner hela skogen.

 
I torsdags hade jag min allra första tenta och oj vad nervös jag var. Innan var jag inte särskild nervös, men när jag väl stod där och väntade på att komma in så slog all nervositet in. Men jag tror det gick bra ändå, jag hoppas i alla fall det när resultatet kommer. Efter det har jag haft en jättefin helg när jag tänkt på allt annat än plugg, kändes ganska välförtjänat efter all stress inför den här tentan.
 
Helgen bestod av öl på Rock Bar med Jonna och Linnea efter alldeles för lång tid sen sist. Hann med en fika med mamma och Jenny, julbord på svampen med pappa, Dennis, Jimmy och Karina och en tur till julmarknaden i Wadköping på söndagen. Älskar julmarknader eller marknader överhuvudtaget, så mysigt med alla fina saker, små affärer, marknadsnougat och brända mandlar. Köpte världens godaste té med smak av knäck. Som jul i en kopp, så gott.
Allmänt | | Kommentera |
Upp