Stora val och lättnad.

Har ställts inför ett ganska stort val där valet för mig var att antingen hålla ut, hoppas på att det blir bättre och vantrivas mer än någonsin eller hoppa av, andas och testa något nytt. Det är svårt att veta vad som är rätt och fel, om man ska hålla ut och hoppas på att det blir lättare eftersom det kanske inte alltid är så lätt i början. Men det finns inget rätt och fel, det är nog det jag börjar lära mig. Det finns inget ångra, eller gå miste om chanser. För jag tror att är det meningen så händer det någon gång, kanske inte på en gång men chansen kommer senare eller tillbaka och är det inte mening så är det inte. Jag tror också att man lär av allt och just nu är jag i det stadiet när allt är nytt och allt är en lärdom. Sen ser jag det också som så att det är mitt liv, mina val och varför stanna med ångest och må dåligt, när man kan välja en annan väg och hitta något man mår så mycket bättre av?
 
Ja, vissa skulle kanske stannat och tagit en annan väg än den jag tog. Men jag valde den här vägen, för det är vad jag mår bra av och jag kan lova er att så som jag mår efter mitt beslut att sluta på ett av jobben, så bra har jag inte mått på väldigt länge. Jag är inte den som ger upp. Jag har redan nya planer och jag kommer få ett jobb till, ett där jag kommer stå inför nya utmaningar, men som jag kommer trivas bättre på och som jag kommer vilja lösa dessa utmaningar.
 
Det kanske är naivt, men man lever ju bara en gång, varför göra något man vantrivs så fruktansvärt mycket av? Bättre att vända om och hitta något nytt. Naivt för mig är snarare att du skiter i allt, lever i misär och inte gör någonting åt det.
 
"If you don't love what you do, why do it?"
 
Texter | | Kommentera |

Believe and act as if it were impossible to fail.

 
Sen sist jag skrev har jag fått två jobb, färgat håret, gått på flera timmars promenader och tagit en tur hem till Sverige! Det sista var bäst och behövligt. Har inte varit hemma på ungefär sex veckor och det är mycket i skillnad från att se familjen varje dag. Åka tillbaka till Oslo var det svåraste jag gjort på länge. Jag ska inte ljuga, Oslo är bra och att flytta dit är något av det bästa jag gjort, men det är inte alltid lätt. Jag har aldrig gråtit så mycket som jag gjort sen jag flyttade till Norge, det är ofta en inre stress med det ena och andra och ibland känner jag bara för att ge upp och åka hem. Men, det är det sista jag vill och hur svårt det än kan vara så kämpar jag på. Jag vet att det blir lättare och jag försöker hela tiden hitta bättre lösningar som gör min vardag enklare och löser problemen som stressar. Så, nej det är inte ett liv på rosor här i Oslo men det är rätt fint ändå, även om jag saknar familj och vänner så jag nästan går sönder ibland.
 
 
Det här inlägget var inte meningen att bli så deppigt utan mer att visa hur det är, att det inte alltid är tipptopp. Jag är fortfarande mest glad och tänker positivt, som jag alltid gör. Därför slänger jag in en positiv låt här, gjord av norskar såklart. The Fox med Ylvis. Norska humoreliten, ungefär (även om Kollektivet alltid kommer först för mig haha).
Allmänt | | En kommentar |

Hjerteknuser.

Min dator som jag spenderar för mycket tid vid (dock i ett mysigt vardagsrum med skönaste sofforna ever) och jag som visar att jag dricker för mycket kaffe och tycker om det typ ehe.
 
Fem dagar har jag nu bott i Oslo. Jag tog mig nämligen i kragen, struntade i alla rädslor och flyttade till Oslo. Bor nu tillsammans med två jättefina och snälla tjejer i en mysig lägenhet centralt. Jag kan inte vara gladare för det eftersom jag mår så mycket bättre än jag gjort på väldigt, väldigt länge! Sen jag kom hit har jag gått på en arbetsintervju, gått med i en kör, lämnat massa CV:n, sökt jobb som en galning via datorn, kollat med alla kontakter jag vet, druckit lite för mycket kaffe och utforskat Oslos alla hörn. Okej inte alla, har varit så långt bort som jag vågat gå för nu och sen åkt buss/trikk/t-bana till några ställen så som Østerås, Oppsal, Bøler, Majorstuen och Solli Plass. Men jag tar en bit i taget och mitt mål är att kunna hitta till de flesta ställen i Oslo innan jag lämnar det (och det vet jag ju inte alls när det blir)!
 
Såhär ser det ut i rummet jag bor i just nu och texten sitter på en av väggarna. Fint fint!
 
Jag kommer fortsätta söka jobb och hålla tummarna. För här vill jag ju stanna och skapa mig ett liv, mitt egna, precis som jag vill. Det är ju rätt fantastiskt egentligen att jag kan göra det. Jag kommer säkert ha dagar när jag känner mig ensammast i världen, mitt självförtroende är i botten och jag mest bara vill hem. Men jag tror det är normalt och jag tror alltid att det blir bättre, för jag vet ju att det inte är så hela tiden!
 
Förresten apropå något annat så är jag en sucker för norsk musik och låten Hjerteknuser går repeat i mina hörlurar just nu, för den är pepp, glad och norsk. Den tycker jag ni borde lyssna på!
Texter | | Kommentera |
Upp