2013.

Januari - April
 
Började året så som de första vintermånaderna på åren brukar vara; tråkiga, sega och mest en längtan om våren. Jobbade också mycket med mitt projektarbete. Lyssnade mycket på Imagine Dragons, Thomas Stenström, Jake Bugg och Miss Li. Köpte hem tulpaner eftersom det är tiden för de blommorna och jag tycker om dem så mycket. I Februari skaffade jag mig äntligen en iphone. I Mars hade jag praktik på världens bästa tidning i Örebro (Örebroar'n) och fick skriva artiklar, reportage, fota och intervjuva människor. Det var det bästa som kunde hända just då och jag kände att jag var på precis rätt ställe. Funderade mycket över framtiden och skickade in ansökningar hit och dit. Hade en fotouppgift i skolan och fotograferade Reidun på hennes café, Reiduns Café, i Örebro som jag blev väldigt nöjd med. Tillslut kom våren och jag fotade Ronja tillsammans med hennes hund Lisa.
 
Maj - Augusti
 
Mitt projektarbete blev klart och kom som en bok, vilket jag tycker blev väldigt fint. Hade lite panik och ångest om framtiden och vad den skulle ge. När man kastas ut i vuxenlivet efter så många år i skolan och inte har en aning om hur det kommer bli så är det skrämmande. Började intressera mig mer och mer för feminismen. En solig dag åkte vi i fotogruppen ut till Karlslund och fotograferade den vackra naturen. Blev så himla fina foton från den turen. Hade en av de finaste fotograferingarna för detta år tillsammans med Lovva när jag fotade henne bland alla vitsippor. Några dagar innan min födelsedag tog vår hund, Kita, sina sista andetag och lämnade jorden efter 6 år med oss. Det var det sorgligaste som hänt mig detta år och jag kommer alltid, alltid, alltid att sakna henne. Sen kom min födelsedag och jag fyllde 19 år. Spenderade den med fina vänner. Efter det kom studenten som är en av de bästa dagarna för detta år. Det var glädje och en massa dans kvällen lång. Vi var både hundvakt och kattvakt under den här perioden. I Juni åkte jag på festivalen och sen tog vi en tur upp till släktingar i Jämtland. I slutet av Juli flyttade jag till Trondheim i Norge där jag bodde tillsammans med Ronja och hennes systers familj. Kämpade med ensamhet, jobbsökande och att vara hemifrån mer än en vecka för första gången i mitt liv och dessutom 12 timmar hemifrån. I slutet av Augusti tog jag mig i kragen och fick kontakt med Ronja och Becka i Oslo som jag sedan flyttade in hos.
 
September - December
 
Började September med att lära känna Oslo. Var ute och sökte jobb nästan hela tiden, gick vilse, gick med i en kör och drack mycket kaffe. Lyckades tillslut att få inte bara ett jobb, men två. Efter någon veckan insåg jag att jag inte klarade av ena jobbet och valde då att sluta på det. Fick mitt hår färgat och klippt gratis under den här perioden. Efter att ha varit hemifrån i 6 veckor tog jag en sista-minuten-resa och åkte hem till Sverige. Fortsatte lära känna Oslo och gick på fotopromenader i ett höstigt Oslo. Om det är något Oslo är, så är det fantastiskt fint! I Oktober blev det också en flytt. cirka 10 minuter ifrån förra lägenheten flyttade vi in i en annan, jag, Ronja, Becka och Emma. I September stod jag med stora beslut och ångest. Efter en färd hem beslutade jag mig för att i December flytta tillbaka till Sverige. Sen kom December och det blev himla fint med snö, jobbfest, hemmafest, shopping och några av de bästa dagarna i Oslo. Jag lämnade den staden med fina minnen.
 
 
Jag tror det här året för mig handlade mycket om att lära mig om självständighet, att mer hitta vem jag är, vad jag kan göra och hur jag kan utvecklas. Jag vet mer vad jag klarar och att jag vågar och kan, bara jag vill. Inget är omöjligt. Jag vet inte vad jag vill bli, för det har jag ett antal idéer om och jag vet inte vad 2014 kommer innebära. För jag kanske har en plan nu, men det betyder inte att det nödvändigtvis blir så. Livet händer och då ändras planer. Men jag är förhoppningsfull för 2014, för jag vet att en massa saker kommer hända och några av dem kommer bli fantastiska.
Frida | |
Upp